Donauresidenz

Házirend

Kedves Vendégeink!

A Donauresidenz csapata azon dolgozik, hogy a legnagyobb kényelemben és nyugalomban élvezhessétek a nálunk eltöltött időt. Ha bármi zavaró tényezőt találtok vagy valamivel nem vagytok elégedettek, bátran jelezzétek felénk. Kérünk Titeket, hogy az apartmanokat abban az állapotban adjátok vissza, ahogyan átvettétek hiszen a következő vendég is ugyanúgy szeretné élvezni annak szépségét és kényelmét.

Bejelentkezés / Kijelentkezés:

Mivel a vendégházban nem működik állandó nyitvatartással rendelkező recepció, így a szállást az érkezés napján, 14.00 és 18.00 óra között lehet elfoglalni. Az elutazás napján legkésőbb 10.00 óráig kell elhagyni a házat. Egyéb lehetőségek előzetes egyeztetés alapján rugalmasan intézhetőek. Amennyiben 10:00 óráig Vendégeink nem jelentkeznek ki, automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat.

Az udvar és az épület zárása:

Távozáskor és éjszakára az épület bejáratait kulcsra zárni! Kérünk Titeket, hogy a kulcsokra nagyon vigyázzatok, az átadott kulcsok esetleges elvesztése esetén a vendégek kötelesek azt haladéktalanul jelezni és annak árát, illetve a zárcserét a szállásadónak megtéríteni.

Berendezési tárgyak használata:

 A vendégház, nem rendeltetésszerű használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal, javasoljuk a szekrényben elhelyezett széf használatát. Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát! A dekorációs célt szolgáló használati tárgyakat, képeket kérjük, ne vegyétek el a helyükről. A benti berendezési és használati és dísztárgyakat (ágy, ágynemű, matrac, stb.) kérjük, ne vigyétek ki a kertbe.

Játszótér:

 • A játszóteret a gyermekek csak felnőtt kíséretével vehetik igénybe. A gyermekek testi épségéért minden esetben szülők, felnőtt kísérők felelnek!
 • A hintákat maximum 25 kg-ig lehet használni!
 • A csúszdát kérjük lecsúszásra és ne felmászásra használják a gyermekek!
 • A csúszdára és a játszótérre kavicsot és egyéb balesetet okozó tárgyat tilos dobálni!
 • A várban ugrálni vagy onnan leugrani tilos!
 • Lábbeli nélkül a játszóteret használni tilos!
 • Ételt és italt a játszótér területére bevinni tilos!
 • A játszótér rögzítve van a talajhoz, de ennek ellenére a használatból adódóan enyhe kilengés tapasztalható!
 • A játszótérben okozott esetleges károkért, amelyek a nem szabályszerű használatból adódnak plusz díjat jogunkban áll felszámolni távozás után!

Háziállatok:

 • A Vendégházunkba kistestű és közepes méretű, szobatiszta, ápolt külsejű kutyák hozhatók be felár ellenében. (3.500 Ft/éj/állat.)
 • A kutyatartási felár nem fedezi az eb által esetlegesen a vendégházban okozott szennyeződés vagy kár tisztítását vagy helyreállítását.
 • Extra takarítás vagy javítás szükségessé válása esetén plusz díjat számíthatunk fel.
 • Kutyát a szobákban – vagy bárhol máshol – felügyelet nélkül nem szabad hagyni!
 • A kutyatulajdonos köteles gondoskodni bolhanyakörvről vagy más, paraziták elleni védelemről.
 • Az ebtulajdonos köteles kérés nélkül felszedni a kutyapiszkot, ha az eb a vendégház területén ürít.
 • Kutyát az apartmanok zuhanyzóiban fürdetni nem szabad.
 • A kutyák a szobákban található ágyakat, bútorokat nem használhatják.
 • A fürdőszobákban található törölközők, textilek a kutyák tisztán tartására nem használhatók, erre kérjük saját törölközőt hozni és használni.

Dohányzás:

 Az épületben dohányozni, valamint, füstölőt használni tilos! A dohányzásra kijelölt hely a terasz és a kert, kérjük ezt betartani és használjátok a hamutálat!

Pince:

A pincében zenét hallgatni és kulturált keretek között, a többi vendéget nem zavarva szórakozni lehetséges. A pince és a darts használata saját felelősségre történik. Nem rendeltetésszerű használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A pincében találtok egy tálalószekrényt, amiben tányérokat, evőeszközt, poharakat biztosítunk Nektek, így kérjük, ha van rá mód az apartmanokból ne hozzátok le.

A pince területén belül dohányozni tilos!

Bogrács:

Vendégházunkban a kertben van lehetőség grillezni, amihez faszenet kell hoznotok magatokkal és bográcsozni, amihez a terasz alatti fát lehet használni, a mindenkori tűzvédelmi szabályokat betartva (tűz mellett oltóanyag elhelyezése, gyúlékony anyagok tűz mellől eltávolítva.) Mielőtt otthagynátok kérjük, győződjetek meg róla, hogy a tüzet valóban eloltottátok! Használat után kérjük elmosni, rendbe rakni a bográcsot! A vendégek rendelkezésére álló tűzifán és papíron kívül más anyagok (pl. műanyag, gumi) égetése szigorúan tilos!

Takarítás:

 A vendégházat a vendégek tisztán kapják meg és ottlétük alatt maguknak kell ügyelni a tisztaságra. Elutazáskor kérjük, hogy mosogassatok el, ne hagyjatok elöl ételmaradékot és szemetet, továbbá kérünk Titeket, hogy a teraszt és a kertet eredeti rendben adjátok vissza!

Szemételhelyezés, kezelés:

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges (konyhai szemetesbe való zsák a szekrényben található). Ha ez megtelik az itt tartózkodásotok alatt, kérjük, ürítsétek ki azt a ház mellett található nagy szemeteskukába, amelyet a vendégház dolgozói figyelnek, és szükség esetén elvisznek!

Kert, terasz:

A kertben játszóteret 18 év alatti gyermek csak szülő jelenlétében használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy az üzemeltetőnek nem áll módjában felelősséget vállalni a játszótér, illetve a kert nem rendeltetésszerű használatából eredő személyi károkért, sérülésekért!

Fizetés:

A szállásdíj és az idegenforgalmi adó fizetése a megérkezéskor történik. Ha valami miatt az előre lefoglalt időszak vége előtt távoznátok a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni, visszafizetni. A vendégház nem rendeltetésszerű használatából származó károkért a vendégek anyagi felelősséggel tartoznak. A vendégek vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Egyéb:

A vendégházban a vendégeknek az üzemeltetővel történő egyeztetés után lehetőségük van látogatók fogadására. A megbeszélt időponton túl maradó látogatóknak a mindenkori szállásdíjat számoljuk fel. A szállásadó jogosult – előzetes bejelentés nélkül – ellenőrizni, hogy a szálláshelyen a bejelentkezőn, számlán szereplő létszámban tartózkodnak-e a vendégek. Az ellenőrzés nem járhat a vendég zaklatásával és az ellenőrzés, takarítás során a vendég személyiségi jogai tiszteletben tartásával kell eljárni.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy az üzemeltetőnek nem áll módjában felelősséget vállalni és kártérítést fizetni az önhibáján kívül történt eseményekből eredő károkért (pl. természeti csapás, jégeső, tűz, áramszünet, stb.).

Az üzemeltető fenntartja a jogot, hogy a botrányosan viselkedő, a házirendet be nem tartó vendégeket nem fogadja, illetve a vendégházból azonnal eltávolítja.

A foglalással a vendég elismeri, hogy a házirendet elolvasta és elfogadja, betartja az ott leírtakat!

Jó pihenést, kellemes időtöltést kívánunk!